Femeia din viața ta

   Femeia... Atâtea milioane de exemplare, atâtea modalități în care bărbații să găsească iubirea. Atâția copii care-și vor găsi alinarea la pieptul ei. Atâtea vorbe de bine care vor putea fi rostite prin glasul ei dulce... Femeia-chemarea senzualității, definiția sentimentelor iubirii, înțelegerii, blândeții, grației umblătoare, fineții, iar toate acestea, sub încă un acoperiș: putere.
  Creând femeia, Dumnezeu a redat-o sub o perfecțiune fantastică. A vrut ca femeia să fie din punct de vedere fizic completă, la fel ca și bărbatul, însă capabilă să pășească grațios pe pământ, i-a dat două mâini unde să poată adăposti nu unul, ci oricâți copii ar avea, minte să poată cugeta așa încât să poată fi înțelegătoare cu sufletul său pereche, putere cât să poată munci ore în șir fără să se plângă și bunătate împletită în lacrimi să dăruiască până la ultima bucățică de inimă pe care o are, odraslelor, care au să plece departe de ea, lăsându-i obrajii uzi. Toate acestea, sub un singur chip, și un singur cuvânt: mamă.
   Apoi, sunt bărbații...
 Unii care nu-și prețuiesc femeia, găsind-o neatrăgătoare, căutând pe altele și altele care însă nu-i pot înlocui sufletul femeii tale. Femeia, are să găsească, totuși, iertare.
  Unii care găsesc că bătăile și jignirile sunt tot ceea ce merită. Ea are, totuși să înțeleagă că tu meriți și a 10-a  șansă și încă are să te creadă când îi pui că te vei schimba.
  Unii care, cred că femeile, sunt slugi și ar trebui să muncească zi și noapte, pentru că asta le e datoria. Femeia are să închidă ochii și să tragă să le îndeplinească pe toate, pentru că își iubește căminul.
  Unii care pur și simplu nu le mai văd, nu le mai dau atenție și se lipsesc de prezența lor. Femeia are totuși răbdare ca el să se întoarcă la ea.

 Apoi, e și bărbatul care înțelege faptul că sensibilitatea ei e sfântă, deși pare puternică, că mâinile ei trebuie sărutate, deși prin ele trec munci grele și că întreaga ei existență trebuie prețuită ca un dar pentru viață.

  Nu neg că sunt femei care nu se găsesc sub nicio formă în descrierea asta, însă fiecare om „rău” reflectă vreo suferință sau neînțelegere undeva în spatele tuturor faptelor sale.

În final, o pildă frumoasă despre crearea femeii :)



Dumnezeu creând femeia, muncea târziu în cea de a șasea zi. La Dânsul a venit un înger și l-a întrebat:
“De ce pierzi atâta timp pentru lucrul ăsta?
“Dumnezeu i-a raspuns: “Uită-te la toate detaliile pe care trebuie să le respect pentru a o face. Ea trebuie să se spele usor, dar să nu fie din plastic, să aiba mai mult de 200 de părți care se mișcă și in același timp să fie grațioasă.Trebuie să se poată vindeca când este bolnavă; să poată să muncească cate 18 ore pe zi. Ea trebuie să aibă doar două mâini, dar cu ele să poată cuprinde mai mulți copii deodată și să îi poată îmbrățișa în așa fel încât să le treacă orice durere.”Îngerul a rămas impresionat:
“Este un model standard? Asta e imposibil! Prea multă muncă pentru o zi. Lasă pe mâine.”
“Nu!” a zis Dumnezeu, „o voi termina azi și ea va fi preferata mea”.
Îngerul s-a apropiat și a atins-o: “Doamne, dar e așa de fină!”
“Da, este fină, dar de asemenea am făcut-o și foarte puternică. Nici nu poți să-ți imaginezi câte poate să suporte și să învingă. Arată fragilă, dar în ea se ascunde o putere imensă.”
“Poate să gândească?” – a întrebat ingerul.
Dumnezeu a răspuns: “Ea poate nu numai sa gândească, dar și să convingă.”
Îngerul a atins obrazul femeii: “Doamne, se pare că are undeva un defect, are obrazul ud.”
“Nu, nu este defectă,”- l-a corectat Dumnezeu- “acestea sunt lacrimi.”
“Pentru ce sunt ele?” – a întrebat îngerul.
“Prin ele iși exprimă tristețea, dragostea, singurătatea, suferința și mândria.”
Îngerul era cu adevărat impresionat: “Doamne, ești un geniu! Te-ai gândit la toate. Femeia este cu adevărat uimitoare.”
“O, da!” – a spus Dumnezeu. “Ea are puteri cu care poate să uimească bărbatul. Ea poate să râda, atunci când îi vine să plângă. Ea poate să zâmbească, atunci când este speriată. Ea o să ajute pe altul, atunci când ea insăși are nevoie de ajutor. O singură privire de a ei poate face ceea ce nici unui bărbat nu-i stă în putere…”
Îngerul nu putea scoate niciun cuvânt și o privea uluit.
Atunci Dumnezeu a oftat: “Numai că un lucru la ea nu este în regulă. Un singur neajuns, pe care dacă ea nu o să-l corecteze, poate să-i strice viața.”
“Care este acesta?” întrebă îngerul.
“Ea nu-și cunoaște valoarea…”




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Latino Café © 2013 | Designed by Alex Faluta | Back to top